Doe mee aan de 'Cul Sport-Speurtocht'

15 maart 2021

Bij Wereld bossendag (21 maart 2021) staan wij stil om al het groen dat wij als land bezitten beter te waarderen. Het thema van dit jaar is 'Forest restoration': herstel van de kwaliteit van onze bossen. Dit is ook toepasselijk voor onze urbane bossen en in het bijzonder de Cultuurtuin, na alle ophef over gronduitgifte in 2020. De Cultuurtuin is een kleine weergave van het groen geheel in Suriname, maar dan in hartje stad! Des te meer is het belangrijk om dit bijzonder stukje groen te koesteren en behouden.

In dat kader organiseren Tropenbos Suriname en haar twinningspartner het ITC, in samenwerking met Tigri Endurance Sport Club, leden van de United Tour Guides Suriname en de Stichting Nationale Parken een sportieve speurtocht in de Cultuurtuin op zondag 28 maart 2021. Fysiek in beweging zijn is belangrijk voor de gezondheid, waarom niet gelijk in de buitenlucht met de natuur om je heen?

Meedoen kan als groep (bv. met vrienden of het gezin) door te registreren via het aanmeldformulier.  Wij houden ons strict aan de covid-19 maatregelen en hebben deze activiteit ook daarop afgestemd.

  • Inschrijven als groep van 2 tot maximaal 5 personen kan tot uiterlijk donderdag 25 maart 2021. Deelname is gratis.
  • Kinderen kunnen ook meedoen. Kleine kinderen onder begeleiding van volwassenen.
  • Aanmelden voor aanvang tussen 7.30u en 7.45u op het terrein voor de ingang van de Paramaribo Zoo. Wees op tijd!
  • De start is om 8:00 uur. Groepen krijgen elk hun eigen starttijd.
  • Kom in kleding waarin je makkelijk kan bewegen (liefst lange broek) en met sportschoenen. Neem een extra handdoek en droog t-shirt mee in geval het regent. Een paraplu of regenponcho kunnen ook goed van pas komen.
  • Breng uw drinkfles mee zodat u die kan vullen met water.
  • Houd ten alle tijden de COVID-19 maatregelen in acht! Vergeet uw mondkapje niet!

 

Klaar voor de uitdaging? Let's GO!