Laatste Nieuws

Student Joe McMeekin studeert af op het aanbod van ecosysteemdiensten in Paramaribo

19 augustus 2020

Met trots presenteren wij Joe McMeekin, Die met succes zijn afstudeeronderzoek naar "Het huidige en toekomstige aanbod van regulerende ecosysteemdiensten vanuit stedelijk groen in de tropische stad Paramaribo"

Lees meer

Online Groene Gesprekken

31 juli 2020

Halverwege 2020 grijpt het nieuwe corona virus nog steeds om zich heen. Ook in Suriname zijn wij voorlopig niet van covid-19 af. Dit brengt voor iedereen uitdagingen met zich mee, ook voor de voortgang van het Groen Paramaribo project. Dat vraagt van ons om creatief te werk te gaan.

Lees meer

Student Tom Remijn onderzoekt het Urban heat island effect in Paramaribo

22 mei 2020

Met trots presenteren wij Tom Remijn Die zijn master thesis onderzoek heeft gedaan in "The Cooling Effect of Urban Green Spaces in Paramaribo"

Lees meer

"Kijk! De Groene Reuzen" Challenge

22 mei 2020

Als wij het hebben over de Groene Reuzen van Paramaribo denken we aan de Kankantri (Ceiba pentandra) en de Regenboom (Samanea saman). Binnen dit project willen wij de Groene Reuzen in kaart brengen. Deel zoveel als mogelijk foto's van de Reuzen op jou Facebook wall!

Lees meer

Expositie 2020-Groen Paramaribo Photowalk

17 januari 2020

De expositie van de tien beste foto's is reeds van start gegaan. Middels de vastlegging van stedelijk groen door de getalenteerde deelnemers van de Groen Paramaribo Photo walk willen wij het breder publiek zoveel als mogelijk bereiken door deze foto’s te exposeren bij verschillende organisaties en bedrijven

Lees meer

Top 10 Groen Paramaribo Photowalk

04 december 2019

Uit een totaal van 38 ingezonden foto's werd door een driekoppige jury bestaande uit Ed Hoogenboom, Vanessa van Hetten en Hedweg "PLU" de la Fuente, de 10 beste foto's gekozen.

Lees meer

Groen Paramaribo Photowalk

26 november 2019

In samenwerking met de Surinaamse Fotografen Vereniging, SUFOV, organiseerde Tropenbos Suriname de ' Groen Paramaribo Photowalk' . Naast een frisse ochtendwandeling gekoppeld aan een foto wedstrijd, was het doel ook om op een effectieve, simpele manier de bewustwording van de gemeenschap over stedelijk groen, te stimuleren.

Lees meer

Meten is Weten

30 september 2019

Meten is weten en daarom worden onder andere temperatuur gegevens verzameld tijdens dit groot groen project. Daarmee willen wij meer leren over het verkoelend effect dat groen heeft op de omgeving.

Lees meer

World Challenge Day Suriname Goes Green

29 mei 2019

The World Challenge Day met een groene twist! Een groene omgeving draagt bij aan een goede gezondheid, zowel mentaal als fysiek. #TakeBackYourStreets was het concept voor the World Challenge Day op woensdag 29 Mei 2019

Lees meer

Training studenten

29 maart 2019

Op woensdag 20 maart 2019 hebben drie afstudeerders van de opleiding Sustainable Management of Natural Resources van de Anton de Kom Universiteit van Suriname...

Lees meer

Onze twinning partner in Suriname

25 maart 2019

In de week van 17 – 23 maart was onze partner in Suriname voor de lancering van het project.

Lees meer

Launch twinning project: Naar een groen en leefbaarder Paramaribo

22 maart 2019

Bomen en ander stedelijk groen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de levenskwaliteit in Paramaribo, toch is er anno 2019 onvoldoende waardering voor bomen...

Lees meer