Online Groene Gesprekken: covid-19 vraagt om creativiteit

31 juli 2020

Halverwege 2020 grijpt het nieuwe corona virus nog steeds om zich heen. Ook in Suriname zijn wij voorlopig niet van covid-19 af. Dit brengt voor iedereen uitdagingen met zich mee, ook voor de voortgang van het Groen Paramaribo project. Dat vraagt van ons om creatief te werk te gaan.

Het vergroten van bewustwording is een belangrijke component in het project. Activiteiten zoals de World Challenge Day goes Green en de Groen Paramaribo Photo Walk zijn in dat kader georganiseerd. Omdat dit soort activiteiten op het moment niet mogelijk zijn, waren wij genoodzaakt om naar alternatieven op zoek te gaan. Hoe iedereen zo veel als mogelijk thuis moet blijven, moeten wij mensen op een andere manier proberen te bereiken en betrekken. 

De Groene Gesprekken zijn online sessies met gastsprekers over uiteenlopende thema's die allemaal op de een of andere manier te maken hebben met groen in de woonomgeving. Hiermee hopen wij te benadrukken hoe veelzijdig de bijdrage van stedelijk groen aan ons welzijn is. Tijdens de discussies komen ook bijkomende uitdagingen en gedachten over oplossingen aan bod. 

De Groene Gesprekken zijn live te volgen online en zijn open voor een ieder om vragen te stellen en mee te discussieren. 

De eerste sessie was op 30 juli en ging over stedelijk groen als cultureel-historisch erfgoed. Een actueel thema in het kader van de ontwikkelingen rondom de cultuurtuin medio juli. 

Via de resource pagina zijn de sessies terug te zien.