Groen Paramaribo Photowalk 2019

26 november 2019

Door stil te staan en stedelijk groen te bekijken vanuit een camera lens, begint reeds de bewustwording hoe mooi stedelijk groen kan zijn en welke voordelen wij als mens eraan hebben.

Een sfeerfoto van één van de deelnemers die met een mobiel de geschikte foto probeerde te maken.

De photowalk werd gehouden op 3 november 2019, waarbij de deelnemers zich om 08:00 verzamelden op het plein van de Centrum kerk. Na een korte introductie over de motivatie achter de photowalk, werden twee gebieden waar er gefotografeerd mocht worden, gepresenteerd .

Wandelroute A: Heerenstraat; Henck Arronstraat; Monseigneur Wulfinghstraat; Kleine waterstraat; FortZeelandia; Waterkant; Onafhankelijkheidsplein; Tamarindelaan; Mr.J.C De Mirandastraat.

Wandelroute B : Wagenweg straat; Heerenstraat; Henck Arronstraat; Letitia Vriesdelaan; Gongrijpstraat; Collilaan; Kamponglaan; Spathodelaan; Rattan Oemrawsingh straat.

Naast mobiele telefoons werd gebruik gemaakt van drones en camera toestellen om de beste foto's te schieten.

De groep telde in totaal 27 deelnemers waarvan het aantal ingezonden foto’s 38 was.

De jury bestond uit Hedwig de La Fuente, Vanessa van Hetten en Ed Hoogenboom. Zij kozen de 10 beste foto’s uit en hieruit weer de top 3 uitzonderlijke foto's. Tropenbos Suriname voert gesprekken met het bedrijfsleven om de foto's te exposeren en zo de bewustwording van de Surinaamse samenleving over het belang van stedelijk groen te bevorderen.

De top 3 foto’s : "Tot rust komen in de Natuur", genomen door Cheryll Tjon-A-Ten, die als derde beste foto werd gekozen. "Cherish Me" genomen door  Jimmy Jong A Pin, die als tweede beste gekozen werd en “Tropical Sidewalk”, genomen door Dion Howard die als winnaar van de Groen Paramaribo Photowalk uit de bus kwam!

De drie beste fotografen werden elk beloond met een op hout gegraveerde onderscheiding.

De fotograaf, Roshini Kanhai, die haar certificaat uitgereikt kreeg als te zijn geselecteerd voor één van de tien beste foto's tijdens de Groen Paramaribo Photowalk.

🌿De voorwaarden die zijn gesteld🌿

 • De photowalk was bedoeld voor iedereen, ongeacht professionaliteit, boven de 18 jaar.
 • Kies een looproute uit. Deze werd bekend gemaakt op 3 november 2019.
 • Maak zoveel mogelijk foto's met uw toestel. 
 • Kies je mooiste 3 foto's van de photowalk en stuur deze op in JPEG formaat. Mail deze naar: [email protected] met als onderwep: Groene Photowalk.
 • Inzenden was van 3 november tot en met 8 november 2019.

🌿Wat voor type foto's?🌿

 • De kwalitiet van de foto's moest zijn: minimaal 2400 pixels en camera instelling op 300dpi
 • Stedelijk groen of de voordelen ervan moesten worden vastgelegd, waarbij deze ook in contact zouden kunnen komen met bebouwing, andere infrastructuur elementen, of gebruikers/begunstigden van de voordelen. Ook daar waar er ogenschijnlijk contrast was tussen de aanwezigheid en gebrek van stedelijk groen mocht vastgesteld worden.
 • Er moest aangetoont worden hoe belangrijk "groen" is voor u in Paramaribo.
 • Er mochten geen herkenbare personen aanwezig zijn op de foto's die verstuurd werden. 
 • Uw naam komt (nog) niet tevoorschijn op de foto. Dit voor een eerlijke sellectie die gemaakt zal worden door de jury.
 • Indien uw foto in de prijzen is gevallen, wordt er contact met u opgenomen voor vedere instructies.

 

 

Onze dank gaat allereerst uit naar de Surinaamse Fotografen Vereniging, SUFOV, voor hun medewerking, expertise en ondersteuning die heeft bijgedragen aan het succesvol slagen van de photowalk. Daarnaast dank aan alle juryleden die ook hun expertise hebben ingezet voor het selecteren van de top foto's voor de expositie en het geven van tips en adviezen aan de deelnemers.

Uiteraard zou dit allemaal niet mogelijk zijn zonder de deelnemers. Wij spreken enorme dank uit aan alle deelnemers die zich hebben ingezet om het 'groen' in onze binnenstad vast te leggen!

Alle foto’s, in de prijzen gevallen of niet, zijn voor de organisatie van byzondere waarde!