Geslaagde speurtocht in de Cultuurtuin

30 maart 2021

Het was even onzeker als de zon zich wel zou laten zien op zondagochtend 28 maart 2021. Maar op wat lichte motregen van korte duur, heeft het weer zich goed gehouden. Al vroeg beginnen de deelnemende groepen met creatieve namen voor hun team zich aan te melden. Van Kankantri Queens, Earthworms21 en Fitfamily, tot de Busi dagu, Leliendaal Girls en Hummingbirds, aan enthusiasme ontbrak het de deelnemers niet. 

Van de 48 groepen die zich hebben geregistreerd, hebben uiteindelijk 43 meegedaan. Om kwart over acht gingen de teams om de beurt van start. Al snel waren alle teams aan het speuren naar de groene schatten en onderweg naar de verschillende checkpoints waar hen een vraag en, bij een fout antwoord, een sportieve uitdaging te wachten stond. 
Sommigen namen hun tijd om rustig de route af te wandelen en goed te speuren, anderen renden heel fanatiek van het ene checkpoint naar het andere zonder een schat te missen. Er was voor ieder wat wils, groepjes sportieve vrienden, clubleden, natuurliefhebbers en gezinnen op zoek naar een leuk uitje. 
Uiteindelijk is team Permaculture als winnaar uit de bus gekomen, met de snelste tijd en alle schatten die er te vinden waren. Zij hadden een ruime voorsprong op de volgende vier teams van de top 5: team Fit kids on the block, team Xapalu, team A musu kang en team Cheetah girls.

Al met al was het een mooie dag waarbij deelnemers flink hebben gelopen en bewogen en meer hebben geleerd over de natuur in hartje stad. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van de 21 vrijwilligers die hebben geholpen bij het uitzetten, het overzien van de checkpoints en de start, en uiteraard het afruimen. Felicitaties aan de winnaars en hartelijk dank aan een ieder die dit tot een geslaagd evenement hebben gemaakt! Foto indrukken van de speurtocht zijn binnenkort via de facebookpagina van Tropenbos Suriname te zien. Hierbij de volledige uitslag. Ook de antwoorden op de speurtocht vragen zijn hieronder terug te zien.