Student Tom Remijn onderzoekt het Urban heat island effect in Paramaribo

22 mei 2020

Met trots presenteren wij Tom Remijn,


Die met succes zijn thesis onderzoek heeft gedaan in:

"The Cooling Effect of Urban Green Spaces in Paramaribo"

Hallo ik ben Tom Remijn en heb voor mijn MSc. Earth Science aan de Universiteit van Amsterdam, in samenwerking met de Universiteit Twente, mijn thesis onderzoek gedaan in: The Cooling Effect of Urban Green Spaces in Paramaribo.

In een notendop ging dit over het verkoelende effect in zowel het droge als natte seizoen van verschillende typen groene vegetatie in Paramaribo.

Deze verkoeling wint in urgentie in de huidige tijden van opwarming van de aarde ten gevolge van klimaatverandering.

Dit heb ik vanuit Amsterdam onderzocht aan de hand van satelietbeelden aangevuld met lokale metingen en vondsten gedaan tijdens veldwerk in Paramaribo.

De onderzoekstrip naar Paramaribo was zonder enige twijfel het hoogtepunt van mijn onderzoek. Tijdens deze trip werd ik enorm geholpen door de mensen van Tropenbos Suriname. Zij hielpen mij aan contacten of legden het contact voor mij, reden mij rond als het nodig was en daarnaast lieten zij mij naast mijn onderzoek de sieraden zien die de stad Paramaribo te bieden heeft. Zo voelde een onderzoekstrip bijna als vakantie en heb ik enorm genoten van de stad en de mensen van Paramaribo. Hiervoor wil ik alle betrokken organisaties bij het project nogmaals bedanken.  

Aan de hand van de resultaten van mijn onderzoek hoop ik wat terug te hebben gedaan voor de stad Paramaribo en haar inwoners. Ik hoop hiermee het belang van groen in de stad Paramaribo te hebben benadrukt en mijn steentje te hebben bijgedragen aan een leefbaarder en groener Paramaribo.

 

Lees hier meer over alle studenten onderzoeken in dit project​

 

Het Team feliciteert Tom Remijn met het behalen van deze mijlpaal!
 #groenparamaribo #urbanheatisland #twinningproject #samendoen