Onderwijsmateriaal

Projectparters hebben uniek onderwijsmateriaal over de rol van stedelijk groen in tropische gebieden ontwikkeld en vrij beschikbaar gemaakt voor hoger en basisschool onderwijs.

 

Over ons onderwijsmateriaal

Hoger onderwijs: E-module Urban Green Spaces

Deze volledig digitale en Engelstalige leermodule is ontwikkeld door universitair docenten en onderzoekers met als doel studenten een solide introductie te geven in planning en management van stedelijk groen, de functies en baten van groen in de stad, en het meten en evalueren planningsopties. De focus ligt hier op stedelijk groen in tropische gebieden. Deze cursus is onder andere geschikt voor studenten Milieuwetenschappen, Beheer van Natuurlijke bestaansbronnen, Ruimtelijke planning, Geografie, of voor professionals in deze thema’s. De leermodule bevat voor 40 tot 60 uur aan korte video’s met uitleg, leesmateriaal, opdrachten en quizzen. De e-module is ontwikkeld voor zelfstudie maar kan ook opgenomen worden in een lopende cursus. Na het downloaden van de digitale module is deze zonder internet te doorlopen.  Download de e-module hier!

Bent u docent en wilt u graag de docentenhandleiding met tips voor klassikale en praktische oefeningen ontvangen? Ook deze is beschikbaar via deze pagina.

Basisonderwijs: Lesplan Stedelijk groen in Suriname

In dit lesplan krijgt u een overzicht met achtergrondinformatie over het thema stedelijk groen, enkele opdrachten die u samen met uw leerlingen kunt doen en instructies voor het monitoren van de temperatuur met de temperatuurmeter die op het schoolerf is gehangen. De onderwerpen en opdrachten kunnen opgesplitst worden in meerdere kortere lessen verspreid over verschillende dagen, zodat u makkelijker zelf kan bepalen wanneer in het lesrooster u het wil behandelen. De doelgroep is 10-11-jarige basisschoolleerlingen. Bekijk en download het: Lesplan Stedelijk groen in Suriname.