Laatste Nieuws

Bomen planten in samenwerking met Openbaar Groen

13 augustus 2021

Om Paramaribo meer te voorzien van kwaliteitsgroen zijn in augustus 2021 in samenwerking met het Directoraaat Openbaar Groen en Afvalbeheer van het Ministerie van Openbare Werken enkele bomen geplant op een aantal locaties.

Lees meer

Groene Tuin sessies

10 augustus 2021

Minder steen en meer groen in de tuin heeft zijn voordelen, vooral in de warme droge tijd. Maar hoe te beginnen? Met de groene tuin sessies geven Surinamers 'tips en tricks'.

Lees meer

Re-design: Mijn Paramaribo

28 juli 2021

Hoe zou Paramaribo eruit zien met stedelijk groen dat ons welzijn positief beinvloed, met meer faciliteiten die de leefbaarheid en kwaliteit van leven verbeteren? Doe mee aan de ontwerpwedstrijd en bedenk hoe bestaande plekken in Paramaribo er volgens jou anders uit zouden moeten zien. Het her-ontwerp wordt gemaakt op basis van leefbaarheidsaspecten, integratie van stedelijk groen en de Sustainable Development Goals. Lees verder voor meer details, registratie verplicht!

Lees meer

Citizen Science in Paramaribo

06 mei 2021

In het Groen Paramaribo project is de bedoeling met het citizen science concept om zoveel als mogelijk burgers en maatschappelijke organisaties te betrekken bij het verzamelen van (wetenschappelijke) informatie over stedelijk groen en de voordelen (ecosysteemdiensten) ervan. Hierdoor worden zij direct betrokken bij het monitorinen van groene ruimten in hun omgeving.

Lees meer

Geslaagde speurtocht in de Cultuurtuin

30 maart 2021

Afgelopen zondag werd de Cultuurtuin sportieve speurtocht georganiseerd door Tropenbos Suriname in samenwerking met Tigri Endurance Sport Club, leden van de United Tour Guides Suriname en Stichting Nationale Parken. De Cultuurtuin is één van de weinige, publieke, groene plekjes in Paramaribo met een bijzondere botanische geschiedenis. Het was een geslaagde dag met veel belangstelling van jong en oud!

Lees meer

Doe mee aan de Cultuurtuin Speurtocht

15 maart 2021

De Cultuurtuin is één van de weinige, publieke, groene plekjes in Paramaribo die toegankelijk is voor iedereen. Het is van grote grote culturele en historische waarde, is heeft bovendien een bijzondere botanische geschiedenis. In het kader van Wereld Bossendag, organiseren wij een sportieve speurtocht voor wie graag meer wil 'ontdekken' over de Cul en houdt van een uitdaging!

Lees meer

Help mee aan het monitoren van stedelijk groen in Paramaribo

24 februari 2021

Door op selecte locaties bepaalde aspecten van stedelijk groen te monitoren, is het streven om een duurzaam monitoringsnetwerk op te zetten dat bijdraagt aan het behoud en onderhoud van stedelijk groen en de voordelen die het aan ons welzijn levert.

Lees meer

Winnaars Groen Paramaribo photowalk II

11 december 2020

🌿Na een succesvolle photowalk in 2019 waaruit de "Groen Paramaribo expositie" is ontstaan, heeft Tropenbos Suriname samen met haar twinningspartner Universiteit van Twente (ITC) besloten om wederom een Groen Paramaribo photowalk te organiseren in 2020! Deze keer aangepast aan de covid-19 maatregelen.

Lees meer

Groen Paramaribo photowalk 2

05 november 2020

🌿Ga op stap van 22 tot en met 29 november 2020 en stuur uw mooiste foto op met verhaal. Na een succesvolle photowalk in 2019 waaruit de "Groen Paramaribo expositie" is ontstaan, heeft Tropenbos Suriname samen met haar twinningspartner Universiteit van Twente (ITC) besloten om wederom een Groen Paramaribo photowalk te organiseren in 2020! Deze keer aangepast aan de covid-19 maatregelen.

Lees meer

Student Razia Taus beoordeelde en analyseerde de ruimtelijke verdeling van groen in Paramaribo

14 september 2020

Met trots presenteren wij nu ook Razia Taus, Die met succes haar afstudeeronderzoek heeft afgerond. Haar focus was: "Het beoordelen en analyseren van de ruimtelijke verdeling van groen in Paramaribo met behulp van GIS en Remote Sensing"

Lees meer

Student Joe McMeekin studeert af op het aanbod van ecosysteemdiensten in Paramaribo

19 augustus 2020

Met trots presenteren wij Joe McMeekin, Die met succes zijn afstudeeronderzoek naar "Het huidige en toekomstige aanbod van regulerende ecosysteemdiensten vanuit stedelijk groen in de tropische stad Paramaribo"

Lees meer

Online Groene Gesprekken

31 juli 2020

Halverwege 2020 grijpt het nieuwe corona virus nog steeds om zich heen. Ook in Suriname zijn wij voorlopig niet van covid-19 af. Dit brengt voor iedereen uitdagingen met zich mee, ook voor de voortgang van het Groen Paramaribo project. Dat vraagt van ons om creatief te werk te gaan.

Lees meer

Student Tom Remijn onderzoekt het Urban heat island effect in Paramaribo

22 mei 2020

Met trots presenteren wij Tom Remijn Die zijn master thesis onderzoek heeft gedaan in "The Cooling Effect of Urban Green Spaces in Paramaribo"

Lees meer

"Kijk! De Groene Reuzen" Challenge

22 mei 2020

Als wij het hebben over de Groene Reuzen van Paramaribo denken we aan de Kankantri (Ceiba pentandra) en de Regenboom (Samanea saman). Binnen dit project willen wij de Groene Reuzen in kaart brengen. Deel zoveel als mogelijk foto's van de Reuzen op jou Facebook wall!

Lees meer

Expositie 2020-Groen Paramaribo Photowalk

17 januari 2020

De expositie van de tien beste foto's is reeds van start gegaan. Middels de vastlegging van stedelijk groen door de getalenteerde deelnemers van de Groen Paramaribo Photo walk willen wij het breder publiek zoveel als mogelijk bereiken door deze foto’s te exposeren bij verschillende organisaties en bedrijven

Lees meer

Top 10 Groen Paramaribo Photowalk

04 december 2019

Uit een totaal van 38 ingezonden foto's werd door een driekoppige jury bestaande uit Ed Hoogenboom, Vanessa van Hetten en Hedweg "PLU" de la Fuente, de 10 beste foto's gekozen.

Lees meer

Groen Paramaribo Photowalk

26 november 2019

In samenwerking met de Surinaamse Fotografen Vereniging, SUFOV, organiseerde Tropenbos Suriname de ' Groen Paramaribo Photowalk' . Naast een frisse ochtendwandeling gekoppeld aan een foto wedstrijd, was het doel ook om op een effectieve, simpele manier de bewustwording van de gemeenschap over stedelijk groen, te stimuleren.

Lees meer

Meten is Weten

30 september 2019

Meten is weten en daarom worden onder andere temperatuur gegevens verzameld tijdens dit groot groen project. Daarmee willen wij meer leren over het verkoelend effect dat groen heeft op de omgeving.

Lees meer

World Challenge Day Suriname Goes Green

29 mei 2019

The World Challenge Day met een groene twist! Een groene omgeving draagt bij aan een goede gezondheid, zowel mentaal als fysiek. #TakeBackYourStreets was het concept voor the World Challenge Day op woensdag 29 Mei 2019

Lees meer

Training studenten

29 maart 2019

Op woensdag 20 maart 2019 hebben drie afstudeerders van de opleiding Sustainable Management of Natural Resources van de Anton de Kom Universiteit van Suriname...

Lees meer

Onze twinning partner in Suriname

25 maart 2019

In de week van 17 – 23 maart was onze partner in Suriname voor de lancering van het project.

Lees meer

Launch twinning project: Naar een groen en leefbaarder Paramaribo

22 maart 2019

Bomen en ander stedelijk groen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de levenskwaliteit in Paramaribo, toch is er anno 2019 onvoldoende waardering voor bomen...

Lees meer